Westernzadels bij Hopa Sport

 

De winkel is geopend na telefonische afspraak op 015 24 64 09 en dit in hoofdzaak op vrijdag en zaterdag.
Op dinsdag, woensdag en donderdag verzorgen we, na afspraak, onze ZADELPASSERVICE AAN DE STAL.

Hopa Sport tracht, door slechts een zeer beperkt aantal mensen in de winkel toe te laten, op afspraak, aan iedere klant op zijn beurt de hoogste aandacht te kunnen besteden.

Daarom wordt steeds een tijdsblok van een half uur gereserveerd per klant en vragen we aub de timing te respecteren.

Aankopen via onze webshop www.hopasport.be worden uiterlijk de volgende werkdag verzonden via Bpost.

Krijgt u telefonisch niet onmiddellijk gehoor dan bellen we u zo spoedig mogelijk terug.
We zijn bereikbaar van dinsdag tot zaterdag van 10 tot 19 uur op 015 24 64 09 of via mail op info@hopasport.be

Hartelijk dank voor uw begrip en medewerking.

Naar de webshop

 


Westernzadels worden beschouwd als typisch Amerikaans maar toch is de verre oorsprong ervan terug te voeren tot de Moorse ruiters en strijders in de Middeleeuwen. Nog voor het jaar 1000 gebruikten de Spanjaarden deze eerste vormen van westernzadels voornamelijk voor oorlogsvoering en voor hun koloniale expansie. Op die manier werd het toenmalige westernzadel overgebracht naar de Nieuwe Wereld waar het dienst deed als hulpmiddel voor de werkende cowboys.

Toen het westernzadel zich begon te verspreiden naar Noord-Amerika ontwikkelden zich twee verschillende stijlen, de Texaanse en de Californische stijl. Die eerste variant, grote, platte, zware modellen die echt gericht waren op het harde en snelle ropingwerk, werd vooral gebruikt ten oosten van de Rocky Mountains en verspreidde zich ook naar Canada. De westernzadels van de Californische stijl domineerden eerder aan de kust langs de Stille Oceaan en verspreidden zich vandaar naar het noordwesten. Dit soort zadels was lichter en eerder rond afgewerkt. Het mildere klimaat en het terrein zorgden ervoor dat de vaqueros, de veeboeren, wat meer vrije tijd hadden en zij maakten van hun zadels decoratieve pronkstukken door middel van zogenaamde toolings.

Van de 18de eeuw tot 1950 evolueerden de westernzadels enorm met nieuwe functies en verbeterde bouwmethoden om de duurzaamheid en het comfort van de zadels te verbeteren, zowel voor paard als ruiter. Vandaag de dag dient een westernzadel immers helemaal niet meer alleen voor de werkende cowboy. Westernzadels worden gebouwd voor een waaier aan doeleinden, denk maar aan disciplines als trail, endurance, rodeo, team-roping, barrel-racing, reining, cutting, roping, …

Maak uw zadelpasafspraak