Getuigenissen

Gezien bij de keuze van een nieuw westernzadel heel wat elementen meespelen wenst Paardenwinkel & Zadelpasservice Hopa Sport u daarin nauwkeurig te begeleiden. Alle opmerkingen zijn welkom, voor, tijdens en na de aankoop. Hieronder enkele tevreden westernzadelgebruikers.

 

Kelly DC (België), hobbyruiter

Ongebruikte Deuber Reinhold Bartmann gekocht die indirect van bij Hopa Sport kwam. De winkeleigenaar gebeld om wat meer informatie te krijgen. Heel vriendelijke man die me met raad en daad heeft bijgestaan, perfecte service. Aanrader!

Miranda Van den Bunder (Nederland), hobbyruiter

Zéér tevreden over de passervice, de kennis en vriendelijkheid van deze lieve mensen! Natuurlijk zijn we (mijn dochter en ik) tevreden over ons deuberzadel. Ik hoop vele tochten met haar te kunnen maken.

Nathalie (België), hobbyruiter

Top zadel! Zit heel goed, mooi afgewerkt, helemaal zoals ik het zelf heb samengesteld. Een aanrader voor mensen die graag vele uren in het zadel zitten. Top Service! Heel vriendelijk en correct. Je kan er met al je vragen, problemen terecht. Ze geven goed, passend advies. Uitstekende passervice met uitgebreide uitleg.

Shari Verreth (België), professioneel ruiter

Ik heb zelf al in meerdere Deuber zadels gereden, ze zijn steeds correct en aangenaam. Netjes afgewerkt en kwalitatief zeer goed. Dit model (Deuber PL 7705 Memphis Reiner) heb ik momenteel zelf in gebruik. Ik heb op dit model zadel volledig uiterlijk aan mijn smaak laten aanpassen. Het was allemaal perfect in orde en afgewerkt tot in de details. Kwalitatief gezien vind ik het geweldig gewoon, maar een grote plus erobven op is dat je zoveel keuze en mogelijkheden hebt. Zeer aangenaam zadel en comfortabel om mee te rijden. Prijs/kwaliteit zeker in orde! Het zal zeker niet het laatste deuberzadel zijn die ik in gebruik zal nemen!

Trudy (Nederland), hobbyruiter

Een superservice waarbij er ruimschoots tijd wordt genomen om een juist zadel te vinden. Alle afspraken worden perfect nagekomen met een snelle respons tijd.

MB (België), hobbyruiter

Tot hiertoe super tevreden van ons nieuwe zadel (Deuber PL 7010 Roger Kupfer Roundskirt) :) Ook een pluim voor de excellente service

Verreth Shari (VS-WesternHorseTraining), Ruiter (professioneel)

Ondertussen ben ik al 10 jaar vaste klant en werk ik samen met Hopa Sport. Als intensieve westernruiter acht ik veel belang aan degelijk, duurzaam en kwalitatief materiaal waarin een ruime keuze is. Dat vind ik steeds bij jullie.

Voorgaande zweerde ik steeds trouw aan de Equiflex zadels van Continental.
Dankzij dit AK-zadel kan ik dezelfde kwaliteit en gevoel (of zelfs nog beter) wederom ervaren.

AK biedt vele mogelijkheden, wat maakt dat dit zowat voor elk paard en ruiter toegangbaar maakt.
Kwaliteit/prijs verhouding zit zeker goed.

Kwestie de zadelpas-service van Hopa sport zelf ben ik meer dan tevreden.
Bij Hopa Sport kan ik op mijn twee oren slapen, wetende dat mijn paard en ik het geschikte zadel hebben dat nodig is.
Indien er toch een aanpassing moet gebeuren hoef je niet te aarzelen om contact op te nemen en de vraag stellen om eens een "check-up" te komen doen.

Ik denk dat ik ondertussen aan mijn 6de zadel zit dat ik bij jullie heb laten bouwen, en dat zal zeker de laatste nog niet zijn.

Ik ben ondertussen aan het genieten van mijn AK-zadel, en ik raad iedereen aan om dit soort zadel aan te schaffen als je comfort en kwaliteit voor jezelf en je paard wil.

Sylvia Stynen, Ruiter (hobby)

Vorige jaar een zadel aangekocht van AK Saddlery - model 80.
Ze hebben uren de tijd genomen om te passen.
Uiteindelijk hebben ze mij dit model aangeraden gezien mijn pony kort gebouwd is.
Ik heb het zadel helemaal op maat laten maken en tot in de puntjes accessoires kunnen kiezen. Wegens omstandigheden (verlof en noodzaak tot extra aanpassingen) heb ik er even op moeten wachten, maar dit was het helemaal waard! Het zadel is zeer mooi en super comfortabel!
Elke keer ik binnen spring word ik ook heel vriendelijk onthaald en professioneel geholpen.
Een echte aanrader!

De Deyn Jozef, Ruiter (hobby)

Pracht service van deze professionele en zeer vriendelijke man,die je bijstaat met raad en daad.Hij neemt zijn tijd om een grondige en degelijke uitleg te geven.Hij wil je ook zeker niet de duurste produkten verkopen.Het zadel is prachtig en van uitstekende kwaliteit en past als gegoten.Dit is te danken aan Jean Pauls passervice.Dus Hopa-sport is zeker een aanrader!!!
Hij staat bovenaan mijn lijst.(Nr 1)
Het was de afstand t.o.v mijn woonplaats zeker waard.
Met oprechte dank aan Jean Paul.
Een zeer tevreden klant De Deyn Jozef

Trudy Feijen, Ruiter (hobby)

Er wordt zorgvuldig de tijd genomen om in kaart te brengen wat de beste optie voor je paard is. Daarnaast ook een snelle respons op vragen en nabestelling. Topservice!!!!

Annelies Van Poucke , Ruiter (hobby)

Eerst en vooral ben ik heel tevreden van de service! Ik kreeg voldoende uitleg ivm het zadel en toebehoren. Er werd voldoende tijd genomen om alles op te meten en zaken te bespreken. Toen ik het zadel dat ik had uitgekozen mocht halen,was ik super content. Zeer tevreden van het resultaat! Bedankt! Het was zeker het ritje van bijna 2 uur waard om het te gaan halen! Top!

Petra, Ruiter (hobby)

Zeer blij met mijn zadel op maat!
In de zadelpasservice neemt Jean-Paul echt zijn tijd om naakte zadelbomen te passen. Daarna past hij zadels die op de best passende bomen zijn gemaakt, want dat is toch weer anders. En dan was er nog tijd om de best passende zadels te testen. Ondertussen kreeg ik ook veel uitleg en heb ik veel bijgeleerd.
Ik koos uiteindelijk een zadel op maat van AK en ben superblij met het resultaat. Ligt goed, is mooi afgewerkt en zit ook goed! Dankjewel!

Petra, Ruiter (hobby)

Zeer blij met mijn zadel op maat!
In de zadelpasservice neemt Jean-Paul echt zijn tijd om naakte zadelbomen te passen. Daarna past hij zadels die op de best passende bomen zijn gemaakt, want dat is toch weer anders. En dan was er nog tijd om de best passende zadels te testen. Ondertussen kreeg ik ook veel uitleg en heb ik veel bijgeleerd.
Ik koos uiteindelijk een zadel op maat van AK en ben superblij met het resultaat. Ligt goed, is mooi afgewerkt en zit ook goed! Dankjewel!

Nathalie Vanloock, Ruiter (hobby)

Zeer net en comfortabel zadel. Mooie afwerking volledig naar eigen wens aangebracht. Past perfect dankzij de zadelpasservice.

Eleni Verhaegen , Ruiter (hobby)

Een echte aanrader! Goede en rustige passervice op maat en neemt echt zijn tijd, luistert naar alle wensen en 100% eerlijk advies!
Zadel is prachtig gebouwd zoals besproken, alle wensen aanwezig en uitstekende service en advies! Levertermijn was binnen alle wensen en sneller dan verwacht! Bovendien een eerlijke en correcte prijs voor al het advies en dit mooie zadel!

Dikke aanrader! Binnen een aantal jaartjes kom ik zeker terug voor een zadel voor mijn jaarling!

Amy casteleyn, Ruiter (hobby)

Perfect

Van de Sompel Pierre , Ruiter (hobby)

Zeer tevreden over het zadel, ik zit goed en kan mijn benen goed naar voor en naar achter brengen, dus soepele stijgbeugels, (ik heb nog weinig kunnen rijden met mijn gebroken sleutelbeen ) ook fijn dat je steeds terecht kan als er problemen zijn. Bedankt voor de goede service Gr.Pierre

Miranda, Ruiter (hobby)

Door volledig maatwerk heeft mijn paard nu een perfect passend zadel.
Geheel naar eigen wensen gemaakt ( o.a kleur en tooling). Heel tevreden met de passervice en het zadel!

Amanda, Ruiter (hobby)

Fijn zadel, zit lekker. Goede passervice voor je paard, hier denken ze echt mee met je paard en wat je met je paard doet. Goede prijs kwaliteit verhouding.

Charlotte, Ruiter (hobby)

Ongeveer een jaar geleden een AK zadel op maat laten aanmeten en samengesteld via Hopasport. Super goede service en een super vriendelijke en stipte man, hij heeft steeds met heel veel geduld al onze vragen beantwoord. Het afgelopen jaar al super veel geniet gehad van mijn zadel, nog nooit zo zacht gezeten in een zadel en mijn paardje loopt er ook helemaal super onder!

Moerkerk, Ruiter (hobby)

Zeer kundige begeleiding en advies. Goede opvolging van afspraken en kwaliteit zeer goed.

Dana, Ruiter (hobby)

zeer aangename ervaring , en is zeker het geld waard.
tijdens het passen zeer rustig met mijn paard, en nam zijn tijd om alles voldoende te passen. Hij gaf hierover ook een goede uitleg bij. Was ook niet opdringerig om dingen te verkopen, paard kwam op de eerste plaats.
Hielt mij ook op de hoogte tijdens de wachttijd op mijn zadel.
Het zadel zelf ben ik zeer zeer content mee. zit goed, goeie kwaliteit.
bij deze super goede service, kent zijn vak en is zeker de moeite waard.

Sandra, Ruiter (hobby)

Voor mijn Rocky Mountain Horse (gangenpaard) , ruime gangen, veel schouderactie en een vrij korte rug was ik al even op zoek naar eerst en vooral een passend maar toch ook wel mooi westernzadel.
De zadelpasser J.P. van HOPASport laten komen en een AK zadel laten aanmeten. De benodigde tijd werd genomen en alles deskundig uitgelegd. Mijn paard loopt duidelijk beter onder dit zadel, de materialen zijn kwaliteitsvol en het is ook echt een heel mooi zadel.
Tevreden klant en tevreden paard !

Maaike de Wit, Ruiter (hobby)

Super service, deskundig en altijd beleefd en correct. Goede kwaliteit zadel en rijdt heerlijk. Ligt perfect op het paard. Ik kan iedereen Hopasport aanbevelen.

Karin , Ruiter (hobby)

Zeer mooi zadel.

Olivia Vandekerckhove, Ruiter (hobby)

Heel tevreden met mijn nieuw zadel, past prima voor zowel paard als ruiter, ideaal voor lange ritten!

Karin , Ruiter (hobby)

Zeer mooi zadel.

Sandra, Ruiter (hobby)

Voor mijn twee RMH paarden lieten wij door Jean Paul van HopaSport een zadel aanmeten. We kozen voor een AK-Saddlery Allround en een Deuber Bartmann. Het AK zadel werd eerst geleverd en beide paarden liepen er super onder. Omdat beide paarden nagenoeg dezelfde rug hebben konden we de AK op beide paarden uitproberen. Hun gangen werden ruimer , beide paarden liepen opmerkelijk soepeler.
Een maand later werd de Deuber geleverd. Tijdens de eerste rit met dit zadel werd onmiddellijk duidelijk dat de paarden heel anders reageerden. Dit zadel zat hen duidelijk in de weg en ze bewogen er niet goed onder. We signaleerden onze bevindingen aan Jean Paul en op korte termijn kwam hij langs om het issue te bespreken. Als oplossing werd ons de mogelijkheid geboden om een tweede AK te bestellen en de Deuber terug te geven.
Voor ons was dit veruit de meest ideale oplossing gezien overduidelijk was gebleken dat onze beide Rockies met hun ruime gangen en tolt veel vlotter onder de AK bewogen. De AK heeft een semi flexibele boom dewelke gans op maat van de paardenrug wordt gemaakt. Ik ben alvast fan.
Wij zijn heel tevreden over beide AK-saddlery zadels, comfortabel voor ons en voor onze paarden en ook nog eens heel mooi en kwaliteit !
Bedankt Jean Paul voor de service en klantvriendelijkheid.

Buggenhout Marleen, Ruiter (hobby)

Na heel lang zoeken naar een geschikt en degelijk zadel voor mijn paard,ben ik bij HOPA sport
terecht gekomen.We hebben gebruik gemaakt van de zadelpas service,de passie ,geduld en proffesionele kennis,waaronder dit gebeurt is een zeer groot pluspunt niet alleen voor de ruiter maar vooral voor het paard.
Onder tussen heb ik het zadel 2 jaar in gebruik en kan alleen maar lof uitspreken,een ongelooflijk komfort voor paard! wat het belangrijkste is, en ruiter. We zijn ook uiterst tevreden over de kwaliteit van het zadel.Nogmaals dank voor jullie ongelooflijk goede service

Britt Van Kerkhoven , Ruiter (hobby)

Het is zeer zacht en zit heel goed. Ook een goede customer service.

Cynthia , Ruiter (hobby)

Na een zeer uitgebreid en aangenaam zadelpasconsult, waar Jean-Paul helemaal voor naar de zee is gereden, heb ik meteen besloten om een Deuber westernzadel te laten maken. De communicatie naar Deuber betreffende de tooling (die nogal speciaal en uitgebreid was) verliep eerst wat moeizaam maar dankzij de bemiddeling van Jean-Paul is het zadel toch volledig naar wens en zonder vertragingen geleverd... en het is echt prachtig geworden! Ook wat de kwaliteit betreft heeft die zeker aan al onze verwachtingen en eisen voldaan. Mijn paardje voelt zich heel erg op z\'n gemak met z\'n nieuwe zadel. Het is na een tiental rijuurtjes al een beetje gezakt en soepeler geworden en het zit echt als gegoten. Een onverwachtse bokkesprong of sliding-stop kan ik nu volledig relaxed uitzitten want zowel ik als het zadel blijft netjes op z\'n plaats zitten en we hebben daardoor ook veel minder hinder van elkaars bewegingen. Ik ben heel erg tevreden dat ik voor Deuber en Hopa Sport heb gekozen!

Rhianna, Ruiter (hobby)

Een paar maand geleden kocht ik een Deuber Bartmann Training Westernzadel. Voordien had ik altijd met een Engels zadel gereden. Maar omdat mijn behoeftes veranderd waren en ik vooral nog lange tochten wil rijden met mijn paard, was ik op zoek naar een ander zadel dat zich hier beter voor leent, een westernzadel dus. Voor mezelf zocht ik meer rijcomfort en praktische mogelijkheden om bijvoorbeeld zadeltassen gemakkelijk te bevestigen. Maar natuurlijk moest het zadel in eerste instantie perfect passen op mijn paard om ook voor hem langdurig rijcomfort te kunnen garanderen.
Daarom liet ik Jean-Paul van Hopa Sport ter plaatse komen met zijn zadelpasservice. Hij heeft uitgebreid de tijd genomen om verschillende bomen te passen en heeft me ook laten testrijden met twee stockzadels die de geschikte boom hadden. Afspraken kwam hij stipt na en hij was / is ook steeds goed bereikbaar als je bijkomende vragen hebt. Het was zijn opzet om een zo goed mogelijk zadel aan te meten, niet het duurste zadel. Erg fijn vond ik persoonlijk ook zijn benadering naar het paard: heel rustig en respectvol. Mijn paard heeft er een bloedhekel aan als je hem te gedecideerd benadert, maar bij Jean-Paul bleef hij de beste versie van zichzelf.
Ondanks een gedegen pasconsult en een testritje, bleef de aankoop wel spannend. Je weet namelijk pas echt hoe een zadel jou (en je paard) bevalt, als je er effectief een paar goede ritten mee hebt kunnen maken. Het was dan ook wel wennen in het begin, ik was tenslotte al heel mijn leven Engelse zadels gewend. Wat mij wel onmiddellijk opviel, was hoe ongelofelijk stabiel het zadel lag. Wat een verschil met mijn Engels zadel. Het hek dichtdoen vanaf de paardenrug was een compleet nieuwe ervaring, het zadel 'bougeerde' totaal niet wanneer ik naar één kant overhelde. Ook tijdens de wandeling een heerlijk nieuw gevoel, zo'n stabiele en rustgevende zit, mijn paard genoot er ook van. Toch bleef ik in galop op mijn honger zitten. Ik kon mijn cadans minder goed vinden en verloor gemakkelijk contact met de zitting van het zadel, niet comfortabel en ook niet veilig. Dit stemde mij wat ongerust, zeker gezien de investering die je in het zadel gedaan hebt. Maar na 2 ritten merkte ik ineens dat ik nog met de klassieke zit in het westernzadel zat en dat was natuurlijk geen match! Nadien heb ik de klik leren maken (en voelen) en wat een genot en rijcomfort nu!! Een wereld die voor me opengaat, onwaarschijnlijk. Dat ik dit niet 10 jaar eerder ontdekt heb! (Maar toen had ik er wel het geld nog niet voor, haha. Life starts at 40 ;) ) Uren kan ik nu rijden met blijvend comfort, zowel voor mezelf als voor m'n paard, geen drukplekken of niks. En de galop...? Zalig!
Eindconclusie: super content met mijn aankoop, ik ben er fier op en ik kijk uit naar nog vele mooie tochten in het zadel!

Vera Demeyer, Ruiter (hobby)

Nooit een zadelpasser in huis gehad die \"bomen \" mee bracht! Het was me snel duidelijk waarom. Een goed passend zadel begint met een goede passende boom! Het passen is met heel veel kennis en passie en geduld gebeurd. Het resultaat mag er dan ook zijn. Door omstandigheden overgeschakeld van engels rijden naar western.Met dit zadel zal dat geen probleem zijn. Ik voelde mij direct thuis in mijn zadel! Zeer goed contact met de paardenrug en door de voorgevormde beugels direct goede beenligging! Het is ook een handelbaar zadel als we het over het gewicht hebben ! Dank aan Jean Paul voor deze realisatie!

Marijke, Ruiter (hobby)

Na enorm lang zoeken naar een westernzadel (2de hands, marketplace, ....) konden we voor Chilly geen passend zadel vinden. In 2021 kwamen we terecht bij Hopasport bij de heer Vercammen Jean-Paul. Hij gaf ons advies en heel veel informatie. Na overleg hadden we besloten om met hem een afspraak te maken. Op 22 februari kwam Jean-Paul langs voor het bepalen van de juiste pasvorm voor een westernzadel. We kozen toen een AK-Saddlery- westernzadel. Op 22 april 2023, kregen we het goede nieuws dat het zadel klaar was ????.

We hadden het zadel uitgetest, maar helaas in draf merkte we dat het zadel aan de achterkant niet aansloot aan Chilly haar rug. ☹️ Het lag ongeveer 5 a 6 cm te hoog. We stuurde een email naar Jean-Paul met foto's. Jean-Paul kwam zelf ter plaatse kijken. En ja, het zadel kwink kwankte. Hij nam het zadel terug en stuurde deze op naar AK Saddlery.

Zo'n 6 maanden en 7 pasbeurten later om het verhaal kort te houden hebben we het zadel waar we van droomden.

Jean-Paul heeft alles op alles gezet en is meermaals langsgekomen met een speciale onderlegger, speciale singels, zadel laten hermaken met extra ringen,... Hij gaf de moed niet op. Na meerdere correcties/ zadelaanpassingen / pasbeurten ook met de nauwe samenwerking en assistentie van de Duitse westernzadelbouwer AK-Saddlery. Hebben we eindelijk een zadel dat op Chilly past. En we hebben deze ook natuurlijk uitgetest ???? we zijn enorm blij dat we eindelijk een goed passend zadel gevonden hebben voor de brede korte lieve Chilly.

Bedankt Jean-Paul van Hopasport met je goede en vriendelijke service, ook voor je advies en uitleg. Ook AK-Saddlery bedankt voor het meermaals hermaken van het zadel. Bedankt lieve Chilly voor je engelengeduld.


Chris Van Bruggen, Ruiter (hobby)

Een fantastisch goed zadel, zit geweldig goed!
Zéér degelijke kwaliteit!
Héél vriendelijke service van Hopa sport!

Jill vandroogenbroeck, Ruiter (hobby)

Zeer tevreden van de service. Neemt goed de tijd om alles samen met u te overlopen, en heeft goede uitleg, bij de ‘waarom wel’ en ‘waarom niet’ bij een bepaalde zadelboom.
Heel tevreden met mijn aankoop.
Op nog vele jaren rij-plezier.
Bedankt!

Eline Vervloessem, Ruiter (hobby)

De zadelpasservice is uitstekend verlopen. Met zijn jarenlange ervaring heeft Hopa Sport uitgebreid en met duidelijke uitleg verschillende kale westernzadelbomen gepast op mijn paard. Hier is een AK westernzadel uit de bus gekomen. Na 8 weken was mijn westernzadel klaar. In het begin was het wat wennen aan de zitting, maar met simpele aanpassingen overlegd en uitgevoerd met Hopa Sport en mijn instructrice heb ik voor mezelf en mijn paard een TOP en kwaliteitsvol westernzadel aangeschaft!

Hopa Sport is een absolute aanrader wat betreft eerlijkheid, vriendelijkheid, meedenkend naar verschillende mogelijkheden en uiteraard de zadelpasservice!!!

Anne, Ruiter (hobby)

Een aanrader!
fijne kennismaken en een goed advies, ik heb gelijk het zadel aangekocht
en ben er super blij mee.Dries , Ruiter (hobby)

Uitmuntende service, persoonlijk advies en top kwaliteit ! Aanrader !

Helskens Annick, Ruiter (hobby)

Professionele uitleg gedurende de hele zoektocht naar de gepaste boom, een veelvoud aan mogelijkheden voor de uitvoering van het zadel. Zoals altijd wilde ik een afwijkende afwerking waarvoor er dan ook werd gezorgd. Zadel werd perfect afgeleverd. Heel tevreden over het hele verloop. Echt een aanrader.