AK Saddlery Reining

AK-Flex-westernzadels zijn in Duitsland gebouwde westernzadels, topklasse maatwerk-westernzadels voor een correcte prijs.

AK-Saddlery bouwt handmatig westernzadels van topklasse met een flexibele zadelboom.

Het bouwen van westernzadels op de klassieke, ambachtelijke wijze wil zeggen dat eerst de zadelboom wordt samengesteld of opgebouwd en dat daarna het volledige zadel, uiteraard met leder en andere materialen, wordt opgebouwd, volledig volgens de wens van de klant. Deze maakwijze heeft uiteraard een bepaalde kostprijs.

Door enerzijds met de juiste, vakbekwame mensen te werken, maar anderzijds toch een in zekere mate georganiseerde productievolgorde te werken, kan de kostprijs tot de essentie beperkt worden. Hierdoor kunnen evenwel zowel ruiter als paard volop genieten van een topklasse comfort.

Meer over AK-Saddlery

 

Zadelmodellen

 

AK-Saddlery Reiningzadel met butterfly-skirts 35-013

AK-Saddlery reiningzadel met butterfly-skirts 35-013

Zadelboom AK-Flex

Zeer uitgebreid pasvormengamma leverbaar in zadellengte van 58 tot 78 cm

Zitmaat 15" tot 17"

Lederkleur donkerbruin 1x geolied (optie € 32)

Zitting wit gladleder

Tooling 3/4 basket motief A breed (optie € 295) en 2 x bloementooling (optie € 85 per stuk)

Inklusief lederomwikkelde stijgbeugels

 

Basisprijs vanaf € 2780

 

Maak een zadelpasafspraak

Bel ons +32 15 24 64 09

Reviews

Vera Demeyer (Belgiƫ), Ruiter (hobby)

Nooit een zadelpasser in huis gehad die \"bomen \" mee bracht! Het was me snel duidelijk waarom. Een goed passend zadel begint met een goede passende boom! Het passen is met heel veel kennis en passie en geduld gebeurd. Het resultaat mag er dan ook zijn. Door omstandigheden overgeschakeld van engels rijden naar western.Met dit zadel zal dat geen probleem zijn. Ik voelde mij direct thuis in mijn zadel! Zeer goed contact met de paardenrug en door de voorgevormde beugels direct goede beenligging! Het is ook een handelbaar zadel als we het over het gewicht hebben ! Dank aan Jean Paul voor deze realisatie!

Schrijf een review