Westernzadels bij Hopa Sport


Een aangepaste planning naar aanleiding van de genomen maatregelen om het Coronavirus in te dijken ...

Als gevolg van de vanaf 18 maart 2020 door de overheid opgelegde maatregelen als gevolg van de Corona-crisis is de WINKEL van Paardenwinkel Hopa Sport helaas verplicht gesloten en dit minstens tot zondag 5 april 2020. U kan ons evenwel ofwel telefonisch 015 24 64 09 ofwel via mail info@hopasport.be dagelijks contacteren van 10 tot 22 uur.

Rekening houdend met de normen rond de subsidies van de overheid kunnen we, na kort overleg, u het gewenste TOEZENDEN na ontvangst van uw betaling via onze WEBSHOP en dit STEEDS ZONDER BIJKOMENDE VERZENDINGSKOSTEN. Ook artikelen die niet op onze webshop gemeld zijn, kunnen worden besteld en geleverd, na overleg.   

Paardenwinkel Hopa Sport tracht u op deze wijze zo goed mogelijk van dienst te zijn in deze moeilijke Corona-tijden.
Dankuwel voor het begrip!

Naar de webshop


Westernzadels worden beschouwd als typisch Amerikaans maar toch is de verre oorsprong ervan terug te voeren tot de Moorse ruiters en strijders in de Middeleeuwen. Nog voor het jaar 1000 gebruikten de Spanjaarden deze eerste vormen van westernzadels voornamelijk voor oorlogsvoering en voor hun koloniale expansie. Op die manier werd het toenmalige westernzadel overgebracht naar de Nieuwe Wereld waar het dienst deed als hulpmiddel voor de werkende cowboys.

Toen het westernzadel zich begon te verspreiden naar Noord-Amerika ontwikkelden zich twee verschillende stijlen, de Texaanse en de Californische stijl. Die eerste variant, grote, platte, zware modellen die echt gericht waren op het harde en snelle ropingwerk, werd vooral gebruikt ten oosten van de Rocky Mountains en verspreidde zich ook naar Canada. De westernzadels van de Californische stijl domineerden eerder aan de kust langs de Stille Oceaan en verspreidden zich vandaar naar het noordwesten. Dit soort zadels was lichter en eerder rond afgewerkt. Het mildere klimaat en het terrein zorgden ervoor dat de vaqueros, de veeboeren, wat meer vrije tijd hadden en zij maakten van hun zadels decoratieve pronkstukken door middel van zogenaamde toolings.

Van de 18de eeuw tot 1950 evolueerden de westernzadels enorm met nieuwe functies en verbeterde bouwmethoden om de duurzaamheid en het comfort van de zadels te verbeteren, zowel voor paard als ruiter. Vandaag de dag dient een westernzadel immers helemaal niet meer alleen voor de werkende cowboy. Westernzadels worden gebouwd voor een waaier aan doeleinden, denk maar aan disciplines als trail, endurance, rodeo, team-roping, barrel-racing, reining, cutting, roping, …

Maak uw zadelpasafspraak